Külastusmäng kutsub Baltimaade mõisaid avastama

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Mai lõpus käivitus Eesti, Läti ja Leedu mõisate ning linnuste ühine külastusmäng. Kolme riigi mõisate ühenduste koostöös on sellel suvel külastamiseks avatud 55 Eesti, 45 Läti ja 31 Leedu mõisa, et tutvustada mõisate võrgu tihedust ja nende omavahelisi seoseid ning tõsta esile mõisate tähtsust kultuuri, majanduse ja oma piirkonna arengu vedurina nii ajaloos kui ka tänapäeval.

Lääne-Virumaa mõisatest lööb kaasa näiteks Vihula mõis, mille turundusjuht Dina Kivi ütles, et mäng annab hea võimaluse tutvustada oma tegemisi ka Lätis ja Leedus. “Ikka on tore endast vahel jälle märku anda ja uudiseid teatada, mitte kogu aeg müügiga tegeleda,” lausus Kivi.

Kuigi mäng on kestnud juba kuu aega, pole vähemalt Vihula mõisas täheldatud lätlastest ja leedukatest külastajate arvu kasvu. Siiamaani on mängu vastu tundnud huvi peamiselt hotellikülastajad ja mööda Eestimaad ringi rändavad siseturistid, kuid Kivi märkis, et suvi ju alles ees ja küllap toob külastusmäng ka lõunanaabrid neile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles