Jalgpallist saalihoki­sse, koondisesse ning meistriks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister Mihkel Tasa osales ka maakonna meistrivõistlustel.
Eesti meister Mihkel Tasa osales ka maakonna meistrivõistlustel. Foto: Meelis Meilbaum

Sportlik Haljala noormees Mihkel Tasa oli koolipoisina osav mitmel alal, kuid tema südame võitis jalgpall. Vutimehena tegutses ta esialgu koduses Haljalas, hiljem Rakvere VJK Rakveres, Rakvere FC Floras ning JK Rakvere Tarvases.

Küllap madistaks Mihkel praegugi koos Tarva jalgpalluritega Eesti esiliigas, kui kehalise kasvatuse õpetaja Villu Kask poleks teda saalihokit mängima kutsunud.

Ala, mis talle sel hooajal lõpuks Eesti meistrimedali kaela tõi, ehk saalihoki juurde jõudis 28-aastane Mihkel alles 17-aastaselt. “Päris hilja,” märkis ta ise. “Ükskõik mis spordiala puhul on 17 ilmselgelt väga hilja,” lausus noormees ja tunnistas, et kohe pärast esimest trenni hakkas tore mäng talle meeldima. “Mulle on jäähoki kogu aeg meeldinud, aga Lääne-Virumaal pole väga võimalust sellega tegeleda. Saalihoki tundus sellele küllaltki lähedane,” lausus Mihkel ja lisas, et nii ala juurde sattumine kui ka selle juurde jäämine juhtusid väga äkki. Ta osales paaril turniiril ning juba kutsutigi teda pealinna klubisse mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles