Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad Soome MM-rallil

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad ka 
Soome MM-rallil.
Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad ka Soome MM-rallil. Foto: Ray Põder

26.–29. juulini sõidetakse Soomes Jyväskylä ümbruse legendaarsetel teedel tänavuse hooaja kaheksas MM-ralli. 71 võistlusele registreerunud võistluspaari hulgast leiab ka eestlased Roland Poomi ja Ken Järveoja, kellele see on esimeseks ühiseks MM-ralli stardiks.

Kahel viimasel Eesti meistrivõistluste etapil on võistkond Poom–Järveoja lõpetanud Estonian R2 Challenge'i arvestuse teisel kohal ning pidanud tunnistama vaid Ken Torni paremust, kes on sel aastal koos Kuldar Sikuga osalenud MM-rallidel JWRC-klassi arvestuses.

Kuna Poom ja Järveoja sõidavad CRC-meeskonna, mitte M-Spordi ettevalmistatud Ford Fiesta R2T-võistlusautol, siis JWRC-arvestuses eestlased ei osale.

Veel enne kui Poom ja Järveoja asuvad Soome MM-ralli stardijoonele, osalevad nad koduse autoralli tippsündmusel Shell Helix Rally Estonial.

"Soome MM-ralli saab minu jaoks olema üheks väikese unistuse täitumiseks. Olen MM-ralli debüüti oodanud juba mitmeid aastaid ja tänu oma toetajatele on nüüd see võimalus käes. Kindlasti teeme tööd, et järgmine aasta sõita kaasa kogu JWRC hooaeg. Soome ralliga olen ennast juba kurssi viinud, vaadanud sisevideoid katsetest ning üldpilt on väga meeldiv, katsed väga ägedad ja usun, et paar nädalat varem sõidetaval Shell Helix Rally Estonial saame veel selliste kiirete teede jaoks käe soojaks. Viimase testi enne Soome rallit teeme veel seal kohapeal, et ettevalmistus oleks maksimaalne," sõnas Poom enne eesootavat MM-debüüti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles