Elust enesest: volikogu ajas linnapea närvi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooks on Marko Tormi “lapsuke”.
Ööjooks on Marko Tormi “lapsuke”. Foto: Arvet Mägi

Kolmapäevase Rakvere linnavolikogu istungi lõpetas linnapea Marko Tormi vastus volinike Andres Jaadla ja Allan Jaakuse arupärimisele suviste ürituste ehk Viru ralli ja meeste tantsupeo lahkumise kohta Rakvere linnast. Volinikud tahtsid muu hulgas teada, kas linnapea ka ürituste korraldajatega isiklikult kohtunud on.

Torm lausus, et kohtus Viru ralli korraldajatega mullu septembris ehk ajal, mil ta veel linnapea polnudki. Linnapea arvas, et alati ei pea kõik asjad Rakveres toimuma ning on hea, et ka naabrite juures midagi toimub.

Kui volinikud hakkasid küsimusi küsima, hakkas Marko Torm end silmnähtavalt ebamugavalt tundma. Roman Kusma meenutas, et Marko Torm ei ole enam maavanem ning Rakvere linnapeana peaks ta seisma hea selle eest, et üritused just Rakveres toimuksid ja siia rahvast tooksid.

“S... linnapea olen,” lausus näost punetav Torm.

Diskussioon samal teemal jätkus pärast istungi ametlikku lõppu kohvilauas, kus Kusma küsis, mida linnapea ikkagi on teinud, et Viru ralli linnakatse Rakveres oleks võinud toimuda. “Aga mida ma oleks siis pidanud tegema?” päris linnapea.

Kusma pakkus välja, et kasvõi näiteks linnalt ööjooksule eraldatud toetusest loobuma ning seda rallile pakkuma. Seepeale lennutas Marko Torm taldriku klirinaga lauale ning lahkus.

“Küll mõnel mehel läheb katus ikka kergesti sõitma,” kommenteeris linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles