Ajateenijad läbivad sõduri baaskursuse uuenenud programmi järgi

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseväe 1. ja 2. jalaväe­brigaad koolitavad tänavuse juulikutse sõdureid uue programmi järgi, millega ajateenijate algteadmiste omandamine muutub lühemaks, intensiivsemaks ning loogilisemaks.

Kalevi jalaväepataljoni väljaõppejaoskonna ohvitseri leitnant Rene Kogeri sõnul on uue programmi ülesehituse märksõnaks just loogilisus – väljaõppes liigutakse lihtsamalt keerulisemale, kergemalt raskemale, üksikoskuste omandamiselt tegevusteni meeskonna koosseisus.

“Me oleme välja võtnud need teemad, mida üksikvõitleja tasemel vaja ei lähe, nagu näiteks, meeskonnarelvad, A-kategooria lõhkamine, jao toimimise põhimõtted, ning pannud rõhku sõduri universaalsetele oskustele, mida läheb vaja kõikide erialade juures,” ütles leitnant Koger ja lisas, et uus õppekava viis miinimumini ka klassitundide arvu. Uue programmi järgi kestab põhioskuste omandamine seitse nädalat, mille jooksul õpitakse tegutsema väliharjutustel ning omandatakse teadmisi kaitseväelisest käitumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles