Virumaa Teataja Venemaal. 6. päev. Väetisetehases võttis vastu pressiesindus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased peatused enne koduteed.
Viimased peatused enne koduteed. Foto: Meelis Meilbaum

Veliki Novgorodis lasi reisiseltskond pärast eelmise päeva pikemat sõitu rihma lõdvemaks ning kohe varahommikul sadulasse ei tormatud.

Vastupidiselt eelmisele paarile ööle Moskva lähistel, kus väljapuhkamine oli mugavusastmeid arvestades kordi nigelam, pakkus seekordne Inturisti hotell lausa paradiislikku võimalust reisiväsimus maha raputada ning edasi liiguti alles lõunast, olles eelneval õhtul veel kirglikult arutanud, kuhu järgmisel aastal rattad pöörata.

Veliki Novgorodis kohati ka paari eestlast ning üldse pakkus juba mitu päeva eemal olnud selstkonnale turvalisemat rahulolu teadmine, et kodu peaaegu paistab.

Muide, Inturisti hotelli kõrval asub kohalik üsna kummalise välimusega teatrihoone, mille arhitekt on ansambli Mašina Vremeni liige Andrei Makarevitch.

220 000  elanikuga Veliki Novgorodis külastati ka väetisetehast Akron, kus töötab kokku umbes 6000 inimest. Eesti ratturid võeti vastu suure huviga ning tehase ajaleht tegi seltskonnast ka loo. Muuseumis tutvustati tehase käekäiku ning loomulikult ei puudunud sealtki sõjalis-patriootlik nurgake.

Väetisetehas selja taha jäetud, polnud enam pikka sõitu Peterburi äärelinna tellitud mugavasse apartementhotelli. Kuna sel päeval oli jalgpallivaba õhtu, said needki, kes muidu spordihuvilised, teha valgete ööde linnas veel väikese ringi, et näha näiteks Kroonlinna. Ilm oli äkitsi muutunud palju jahedamaks, taevas tõmbus pilve ja andis üle hulga aja vihmagi.

Kahjuks oli eelmisel päeval tulnud saateautol üks mootorrattur koos tsikliga tagasi üle piiri toimetada, sest motomees oli saanud kerge trauma, mis edasisõitmist takistas. Ülejäänud tsiklid ja mehed on kenasti vastu pidanud, kuigi siin-seal on olnud vaja ka trell ja tööriistad välja võtta, et näiteks mootorratta jalga parandada.

Pärast Peterburi-päeva ootab ees kojusõit ja nädal ongi möödas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles