Hüdrandid ja tuletõrjeveevõtukohad on leitavad maaameti kaardilt

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaameti geoportaali Eesti kaardilt on lisaks ohtlike kemikaalidega tegelevate ettevõtete informatsioonile leitavad ka hüdrantide ja veevõtukohtade asukohad.
Maaameti geoportaali Eesti kaardilt on lisaks ohtlike kemikaalidega tegelevate ettevõtete informatsioonile leitavad ka hüdrantide ja veevõtukohtade asukohad. Foto: Maa-amet

 Maaameti geoportaali Eesti kaardilt on nüüd lisaks ohtlike kemikaalidega tegelevate ettevõtete informatsioonile leitavad ka hüdrantide ja veevõtukohtade ehk teisisõnu tuletõrjevesivarustuse asukohad, teatas päästeamet.

Ohtlike ettevõtete kaardikihi eesmärk on teavitada avalikkust ja ohustatud inimesi ning anda teavet riskianalüüside, planeeringute ja valmisoleku planeerimisega seotud ametkondadele.

 

Vesivarustuse kaardikihi eesmärk on tõsta elanike teadlikkust, täiendada päästeameti kaardistust ja pakkuda tuleohutusega kokku puutuvatele ettevõtetele ja spetsialistidele võimalust kontrollida, kus asub neile lähim hüdrant või veevõtukoht.

 

Varasemalt ei ole olnud võimalik elanikel ja tuleohutusega kokkupuutuvatel ettevõtjatel vesivarustusalast informatsiooni leida. Muudatus võimaldab tõsta elanike teadlikkust, andes võimaluse kontrollida, kas nende elu- või töökoha läheduses on olemas hüdrant või veevõtukoht. Ühtlasi aitab kaardistuse täiendamine paremini päästetöid planeerida ja tulekahjusid kustutada.

 

Et kaardile saaks märgitud kõik veevõtukohad, on võimalus panustada igaühel. Märgates, et kaardile on mõni päästeameti veevõtukoht märkimata jäänud või märgitud vale asukohaga, tuleks  pöörduda kohaliku päästekeskuse poole ning anda neile sellest teada. Iga kaardile märgitud veevõtukoht aitab tõsta päästeteenuse kvaliteeti.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles