Virumaa Teataja Venemaal 7. päev: Valged ööd jäid pilvede alla

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimaseks reisipäevaks oli jäänud lühike ots Velikii Novgorodist Peterburi. Peatumiskohaks oli valitud mugav korralik apartementhotell Päevalill otse Tallinna maantee ääres.

Kuigi enamik meist on juba varem Peterburi korra või kümneid kordi külastanud, oli taastutvuseks sobiv mõnetunnine bussituur kesklinnas. Ilm oli lootusetult külmaks ja tuuliseks kiskunud ning ega nina keset suve Neevalinnas väga välja pista ei olnudki soovi. Igal pool oli tajutav jalgpalli MM. Kuna järgmisel õhtul ootas ees veerandfinaal Horvaatia ja Taani vahel, tehti sellekski juba ettevalmistusi, mis paistis eriti silma korravalvurite rohkusega. Kahju, et ei saanud kohal olla, kui Venemaa alistas Hispaania, aga õhustik oli juba varem tuntav. Isegi president Putin käis Moskvas Punasele väljakule püstitatud pop-up- staadionil palli togimas. Ehkki sellest sain alles hiljem teada.

Pärast ekskursiooni Talvepalee ja Aurora juurde võttis mõni mees laupäeva õhtuks juba suuna kodu poole, mõni tegi tsikliga veel ka sajakilomeetrise vaaterohke ringi Peterhofi kaudu Kroonlinna ja Piiteri kaudu mööda uhket sildade kaskaadi ööbimispaika tagasi.

Pühapäeva hommikul suunduti Narva piiripunkti poole, kaks tsiklisti aga otsustasid teekonda pikendada ning liikusid koju Viiburi ja Soome kaudu. Kui õhtused naasjad said piiri ületatud veerandtunniga, siis pühapäeval kulus selleks oma poolteist tundi.

Kokku kogunes seltskonnal seekordseks tripiks umbes 3000 kilomeetrit. Virumaa Teataja ekpiaaži eriline tänu kuulub saateauto juhile Jannole, kelle kindlates kätes hoitud kolmeliitrine Audi Q7 ei tekitanud kordagi tunnet, et tahaks maha hüpata, ehkki liiklus oli kohati hullumeelne, teeolud vahelduvad ja kiirused suured. Lisaks vedas see järel ka haagiskäru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles