Virulased tõid korraliku medalisaagi

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsovi loetakse hetkel Eesti parimaks seliliujujaks.
Ralf Tribuntsovi loetakse hetkel Eesti parimaks seliliujujaks. Foto: Raul Mee

25.–27. juunini peetud 99. Eesti meistrivõistlustel ujumises hoidsid meie maakonna noored kodukandi lippu kõrgel. Avapäeval näitas noormeestest säravamaid tulemusi juunioride vanuseklassis võistlev Tamsalu ujuja Alex Ahtiainen, kes võitis 100 meetri liblikujumise. Ta läbis distantsi ajaga 55,76, mis oli ka juunioride vanuseklassi parim tulemus.

Teisel päeval pälvis ta kuldmedali 50 meetri seliliujumises ajaga 27,33. Kolmandal võistluspäeval võitis Ahtiainen kaks kuldmedalit. Ta jäi konkurentidele püüdmatuks 50 meetri liblik- ja 100 meetri seliliujumises vastavalt aegadega 25,67 ja 59,44. Seliliujumises oli ta enda vanuseklassis ainuke, kes sai aja alla minuti. Kolme päeva jooksul võitis Ahtiainen neli individuaalset kuldmedalit, mis tegi temast ühe kõige edukama juunioride klassi ujuja tänavustel meistrivõistlustel.

50 meetri vabaltujumise aeg 24,29 andis talle enda arvestuses pronksmedali ning 100 meetri liblikujumise tulemus 55,75 asetas noormehe abso­luut­arvestuses samuti pjedestaali kolmandale astmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles