Purtse jõgi puhastatakse keemiatööstuse jääkidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purtse jõgi.
Purtse jõgi. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Põlevkivitööstuse jääkreostust Ida-Virumaal Purtse jões, Kohtla jões ja fenoolisoos asub likvideerima Pinnasepuhastuse OÜ.

21 miljonit eurot maksva minevate tööde käigus eemaldatakse kümneid tuhandeid tonne pinnast, kuhu on kogunenud Kohtla-Järvel ja Kiviõlis varem tegutsenud põlevkiviõlitehaste reostus.

“Mul on hea meel, et saame projektiga edasi liikuda, sest Purtse jõe ja selle valgala puhastamiseks kavandatavad tööd on Eesti mõistes ainulaadsed ja pakuvad kindlasti väljakutset,” ütles keskkonnaminister Siim Kiisler.

Purtse jõe valgala puhastamise eelduseks oli Kohtla-Järve poolkoksiprügilate sulgemine, mis 2015. aastal tehtud sai. Nüüd aga tuleb korda teha fenoolisoo ning siis liikuda puhastamistöödega Purtse jõe ülemjooksult voolu suunas edasi.

Juba tänavu algavate tööde käigus keskendutakse põhiliselt fenoolisoo ja Kohtla jõe ohutuks muutmisele, aga ka Purtse jõe puhastustöödele Püssi ja Lohkuse paisude piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles