Rakvere veevõtukohtadest ei tule juulikuust enam tilkagi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval, kui Rakveres hakati avalikku veevärki sulgema, tegutses Terase tänava elanik Kalev kiiresti. Veel sai ta võtta ämbri vett täis.
Esmaspäeval, kui Rakveres hakati avalikku veevärki sulgema, tegutses Terase tänava elanik Kalev kiiresti. Veel sai ta võtta ämbri vett täis. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Kõigevägevamat pidi esmaspäeval pärast lõunat appi kutsuma Terase tänava elanik Kalev. Hüüd ei aidanud palju, tema maja kõrval asuva kaevu vett tuldi kinni keerama. Sellest nädalast on kõik linna avalikud veevõtukohad kuivad.

Töömehed, kelle ülesanne oli veevõtukohal vesi kinni keerata, pidid pisut ootama. Kalev saabus korra veel kaevule, et võtta ämber pilgeni täis. 66-aastane mees tassis selle kõrvalmajja, oma koju. See polnudki nii lihtne, sest jalad on tal haiged.

Kuidas edasi, mis nüüdsest saama hakkab, Kalev öelda ei osanud. Ta imestas vaid, et Nigeerias, kus elavad vaesemast vaesemad inimesed, on vesi tasuta. “Mina elan neist halvemini,” pani Kalev imeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles