Lumehelbekesed ja Kalevipojad – värsked ajateenijad saadeti teele

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ennelõunal sõitsid Rakvere spordihoone juurest bussid aega teenima minevate noormeeste ja vähemalt ühe neiuga Tapale.

Enne väljasõitu valitses noormeeste seas täielik rahu. Keegi ei närveerinud eelseisva 11 kuu pärast. Varem Tapa suurtükiväepataljonis töötanud ja nüüd aega teenima suunduv Siim Kikerpuu sõnas, et karta pole midagi, tuleb mis tuleb. Siim oli ka üks paljudest vabatahtlikest. “Ise tahtsin minna 11 kuu peale, et võtta kaitseväest kõik,” teatas ta.

Noormehed on pärit erinevatest perekondadest ja mitte kõigile pole kodust lahkumine kerge. 24-aastane tuletõrjuja Tarmo Kivipõld ütles, et vara loodud pere tõttu pole ta veel kaitseväes käinud. “Varem pole kutsutud ka ja nüüd sain aasta pikendust, kuna naine käis koolis ja peres on väike laps,” ütles Tarmo, kes lisas, et eks ole näha, kuidas laps reageerib, nutmisega tuleb igal juhul arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles