Mesi pole ainus mesilindude töö vili

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinik Tarmo Teetlok näitab mullust kärge, kus suir on sees.
Mesinik Tarmo Teetlok näitab mullust kärge, kus suir on sees. Foto: Meelis Meilbaum

Mesitaru on nagu täiuslik kombinaat, kus targa ja laitmatu töö tulemusel valmivad supertooted. Lisaks meele toovad ja toodavad mesilased taruvaiku, õietolmu ja suira, mida ka inimene võiks oma tervise tugevdamiseks tarvitada.

Roela kandi Kabrani Mesi OÜ mesinik Priit Moor ütleb, et õietolm on tervislik loodussaadus, mis sisaldab mikroelemente, mineraale, aminohappeid ja vitamiine, eriti B-grupi omasid, ning palju teisi kasulikke elemente.

“Kirjanduse järgi võiks täiskasvanud inimene õietolmu puhtal kujul võtta umbes 30 grammi päevas, poole sellest hommikul, teise poole peale lõunat. Endal pikk kogemus puudub, võtan nii, kuidas juhtub ja meelde tuleb,” räägib ta. “Mesindussaadusi võiks natuke tarvitada iga päev, kuna need on üldtervistavad toniseerivad vahendid, aitavad terve ja tugev olla. Mõned hakkavad neid tarvitama alles siis, kui mingi tõbi kallale tuleb, ja ootavad mesindussaadustelt imerohu toimet.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles