Juhtkiri: kodanik Kane ja Rakvere

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Käimasolevate jalgpalli maailmameistrivõistluste valguses on taas sobiv hetk meenutada, et tänased staarid tegid ilma kuus suve tagasi Rakveres peetud kuni 19-aastaste Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Rakvere staadionil sai näha nii Inglismaa, Serbia, Horvaatia kui ka Prantsusmaa sel ajal veel lihvimata teemante. Seda ei teadnud siis veel keegi, kes neist päriselt kõrgustesse tõuseb, kuid arvata võis, et oleme millegi suure alguse tunnistajaks, sest juba tollal mängisid Inglismaa noored legendaarsete klubide Manchester Unitedi, Londoni Arsenali, Liverpooli ja Manchester City ridades.

Teatavasti on Inglismaa jalgpall tänu kunagi Premier League’s mänginud legendaarsele koondise puurilukule Mart Poomile ja praegu saareriigis müttavale kaitsjale Ragnar Klavanile paljudele Eesti fännidele väga südamelähedane.

Täna on hea tõdeda, et Venemaal kaheksandikfinaalis Kolumbia vastu penaltiseerias needuse murdnud jalgpalli sünnimaa, kes tõstis oma senimaani ainsa maailmameistrivõistluste võidukarika pea kohale 1966. aastal, jõudiski kaheksa tugevama hulka ning kohtub laupäeval veerandfinaalis Rootsiga.

Seda ei teadnud siis veel keegi, kes neist päriselt kõrgustesse tõuseb, kuid arvata võis, et oleme millegi suure alguse tunnistajaks.

Nüüd jõuame taas 2012. aasta Rakvere ilusasse suvesse. Just siin võisime näha käimasolevatel tiitlivõistlustel Inglismaa ridades juba kuus väravat löönud praegust Tottenhami Hotspuri ja Inglise koondise ründeässa Harry Kane’i.

Meenutagem, et eelmistel maailmameistrivõistlustel Brasiilias pääses Prantsusmaa veerandfinaali tänu Paul Pogba löödud väravale. Fanaatilisemad jalgpallisõbrad Eestist tundsid ka Prantsuse noore mängija kohe ära, sest Rakveres oli temagi platsis, lüües palli penaltist serblaste väravavõrku. Pogba on seekordsel MM-il küll veidi silmatorkamatum, kuid nii temal kui ka Kane’il on tee finaali veel avatud.

Meil siin Rakveres jääb üle vaid uhkust tunda, mõeldes sellele, millised kõvad mehed on siinsel murul jala maha saanud. Ja oleme ikka tänulikud otsuste üle, mis linnakesele vastavad tingimused loonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles