Alanud nädal toob tõelise suvesooja

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teisipäevast neljapäevani võib Eestis nautida tõelist suvesooja, mil termomeeter näitab kuni 29 kraadi.

Alanud nädalal katkeb läänetsüklonite ahel Läänemere läheduses ja edaspidi kulgeb nende teekond kõrgematel põhjalaiustel, teatab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut. Läänemere ümbruse ilma hakkavad määrama algul Ida-Euroopas, seejärel Lääne-Euroopas tekkinud kõrgrõhualad. Kõige soojem on ilm teisipäevast neljapäevani.

Teisipäeval on kõrgrõhuala kese Venemaa kohal. Selle lääneservas jõuab Eestisse soe õhumass. Pärastlõunal on kohati väike hoovihma võimalus. Tuul pöördub kagusse. Öösel on 5...10, päeval 20...27, rannikul kohati 16°C.

Ka kolmapäeval püsib Eesti kohal sooja kõrgrõhuala lääneserv. Õhtupoolikul on kohati äikesevihma võimalus. Puhub kagutuul. Öösel on 10...16, päeval 23...29°C.

Neljapäeval tugevneb Lääne- ja Kesk-Euroopas kõrgrõhuala. Kahe kõrgrõhuala vahel olev madalrõhuvöönd võib Läänemere kohal aktiviseeruda ja päeval äikesevihma tuua. Tuul pöördub päeval läänekaarde. Öösel on sooja 11...17, päeval 21..27, rannikul kohati 16°C.

Reedel laieneb läänepoolne kõrgrõhuala nii itta kui põhja poole. Päeva jooksul haarab kõrgrõhuala idaserv ka Eesti. Öösel ja hommikul sajab hoovihma ja võib äikest olla peamiselt Ida-Eestis. Tuul pöördub loodesse. Öösel on 10...15, päeval 16...22°C.

Laupäeval tekib tõenäoliselt Läänemere kohal kõrgrõhuala. Püsib sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul. Öösel on 7...12, päeval 16...22°C.

Pühapäeval taganeb kõrgrõhuala ida poole, selle lääneservas jõuab Eestini taas soojem õhk. Püsib sajuta. Puhub lõunakaare tuul. Öösel on 9...14, päeval 20...25°C.

Järgmisel esmaspäeval liigub Kesk-Euroopast Läänemerele madalrõhuala ja see võib õhtupoolikul ka Eestisse hoovihma ja äikest tuua. Kagutuul tugevneb päeval. Öösel on sooja 11...16, päeval 20...27°C

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles