Baltoscandali ajaks lõi linn särama

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Jaaks
Piret Jaaks Foto: Raimu Hanson

Rakveres toimunud teatrifestival pakkus publikule nii teatrielamust kui ka kinnitust, et igasugune kunst ei sobi kõigile.

Piret Jaaks, kirjanik:

Baltoscandali näol on tegu festivaliga, mis toob Eestisse värsket uuenduslikku teatrit. Festivalil saab näha tänapäevast etenduskunsti, näiteks poliitilist teatrit, värsket tantsuteatrit ja sellist teatrit, mille tegemise peale iial ise ei tuleks. Kõik see kokku on väga inspireeriv ja rikastav. Selle aasta festivali suurim elamus oli Jérôme Beli “Gala”, olin väga rõõmus, kui nägin, et see Eestisse tuleb. See lavastus, mis tõi ühele lavale kokku professionaalsed tantsijad ja asjaarmastajad, näitas ilmekalt, kuidas igaüks meist võib olla andekas ja kuidas hierarhiad ühiskonnas pole üldse olulised selle kõrval, kui oluline ja ilus on see, et me oleme inimestena nii erinevad. See lavastus oli tõeline pidu inimlikkuse austuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles