Kaitseväe ja politsei õppurid läbisid kiirabis töötamise praktika

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabis töötamise praktika.
Kiirabis töötamise praktika. Foto: Martin Hiir/Eesti kaitsevägi

Tallinna kiirabis läbi viidud kaitseväe rühmaparameediku erialakursuse praktikast võttis osa 30 õppurit kaitseväe eri üksustest ja politseist.

Kaitseväe rühmaparameediku erialakursuse raames osales Tallinna kiirabis kahel 24-tunnisel erialasel praktikal kokku 30 kaitseväe eri üksustest ja politseist pärit õppurit, edastas kaitseväe peastaap. Pühapäeval lõpule jõudnud praktika käigus pidid õppurid kiirabiteenust osutavate brigaadide koosseisus vastama väljakutsetele ning kasutama meditsiinialaseid teadmisi. Näiteks veeniteede rajamine, valuvaigistavad süstid, vererõhuprobleemide tuvastamine ja veresuhkru mõõtmine olid osa ülesannetest elukutselise kiirabibrigaadi assisteerimise juures.

"Keskmiselt oli vahetuse jooksul 14 väljakutset, aga kiirematel aegadel on brigaadidel ka kuni 20 väljakutset 24-tunnise vahetuse kohta," ütles toetuse väejuhatuse logistikapataljonis aega teeniv reamees Martin Uiboupin. "Olen selle praktika kestel olnud juba tunnistajaks mitmele tragöödiale, mis võiksid inimeste hoolsama käitumise ja suurema ettevaatuse korral olemata olla – õnnetused, mis lausa hüüavad tulles," rääkis ta.

Toetuse väejuhatuse meditsiini väljaõppekeskuses õpetatakse parameedikute kursustel praktilisi meditsiinioskuseid nii kaitseväelastele kui ka teiste jõustruktuuride esindajatele. Lõppenud kursusel osalesid õppurid ka politsei- ja piirivalveametist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles