Keksutaja ootab lapsi käsi külge lööma

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vergi sadamas oma koha leidnud Keksutaja on küla üks sümboleid.
Vergi sadamas oma koha leidnud Keksutaja on küla üks sümboleid. Foto: Arvet Mägi

Vergi sümbol, kalalaev Keksutaja on aastate jooksul saanud tunda ajahamba räsimist ja praeguseks kehvas seisus.

Merike Malval, kes koos oma pojaga Vergi sadamas asuval ­atraktsioonil ronimas käis, tekkis mõte, et lapsed võiksid üheskoos laeva ­alles jäänud osa korda teha ja Keksutajale uue elu sisse puhuda. “Uut nina me laevale ilmselt ehitama ei hakka, kuid uued tekilauad ja värvikihi paneks ikka peale,” lausus Malva, lisades, et ehk saadakse kambakesi ka nupud ja kangid roolimajja ning vahvad mustrid laeva seintele.

Idee elluviimiseks kutsub Merike Malva kõiki neid, kes soovivad laeva korrastustöödesse panustada, täna õhtul kella 18 ajal Vergi sadamasse.

“Saame kokku ja peame plaani. Igaüks saab oma mõtteid välja pakkuda ning koos otsustame, kuidas töödega edasi läheme,” innustas ta kaasa lööma.

Ühtlasi soovib ta selle ettevõtmisega tiivustada laste loovust: et lapsed saaksid oma kätega midagi luua, otsustada, mida ja kuidas teha, vaeva näha ning tehtust rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles