Rutkaste matkaraja seisund paraneb

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rutkaste matkarada.
Rutkaste matkarada. Foto: Erakogu

Tapa lähedal asuval Rutkaste matkarajal on lõppemas sildade rekonstrueerimine.

Sillad, mida on kokku seitse, tehakse süvaimmutatud materjalist. Lisaks kaetakse matkarada Tapa linna veepuhastusseadmete tagant algaval umbes poolteisekilomeetrisel lõigul kõige märjemates kohtades geotekstiili ja koorepuru kattega. “Rada on üsna soisel alal ja suure tehnikaga sinna peale ei pääse,” kõneles Tapa valla arendusnõunik Vahur Leemets.

Tööd teeb Metab OÜ.

Rutkaste matkaraja parendamine oli Tapa valla eelmise aasta kaasava eelarve võiduprojekt. Valla eelarves oli võiduidee teokstegemiseks ette nähtud 20 000 eurot. Erinevatel põhjustel jäi kava mullu ellu viimata. Kuna projekt osutus mitu korda kallimaks, kui selleks oli raha, otsiti odavamaid võimalusi. Ka ilmad polnud soodsad.

Sügisel appi tõtanud brittide pioneeriüksus alustas aga töid vallaga kooskõlastamata, halvasti valitud ajal ja rasketehnikaga, nii sai rada hoopis rikutud. Hiljem püüdsid kaitseväelased küll viga parandada niipalju kui võimalik.

Tapa vallavanem Alari Kirt sõnas, et raha kanti üle tänavusse eelarvesse. “Teeme niipalju kui selle summa eest võimalik,” märkis Alari Kirt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles