Õhtusöök kui teater: tärnirestoran kuldas Lilled üle

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöök kui teater.
Õhtusöök kui teater. Foto: 9 X Erakogu, Montaaž

Kui perekond Lille plaanis järjekordset reisi Ameerikasse, oli pere naispoolel Tiinal saabumas sünnipäev. Loomulikult soovis tema abikaasa Gunbritt seda tähistada meelelahutuslinnas suurepäraselt. Õigem oleks öelda – suupäraselt.

Perekond Lille on Ameerika-hullud, nii ongi nad seda säravat, uhket ja pillavat paradiisi külastanud korda kümme. On üsna loogiline, et kokana tegutsevale Gunbritt Lillele tundus, et pole toredamat üllatust, kui viia abikaasa sel õhtul ühte Las Vegase restorani. Aga millisesse, kui ümbruskonnas on tippkokkade restorane omajagu, üks gurmeepaik teise sabas?

Ülesanne polnud lihtsate killast isegi kokale. Gunbritt otsustas küsida nõu oma kolleegilt, Aqva peakokalt Andres Lillelt. Ta vuristas ette tippkokkade nimesid ja palus Andresel üks välja valida. Lill ütles Lillele ühe nime: Joël Robuchon. Jah, meie telekanalites tema noa­välkumist ei näidata, kuid Gunbritt on loomulikult seda nime kuulnud. “Ta on prantsuse köögi tipptegija,” märgib Gunbritt Lille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles