Esialgne prognoos: jaanilaupäeval sajab

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Praeguse ilmaprognoosi järgi sajab jaanilaupäeval vihma ning sooja on päeval maksimaalselt 20 kraadi.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) kodulehel täna avaldatud jaanilaupäevani ulatuva prognoosi järgi läheneb 23. juunil Läänemere lõunaosa kohalt Eestile osatsüklon. Vihma sajab hommikust saadik ning tuul puhub valdavalt edelast. Ööl vastu jaanilaupäev ennustatakse sooja 10-15 kraadi, päeval 15-20 kraadi.

Kuna tegemist on siiski pikemaajalise prognoosiga, võib olukord jaanilaupäevaks mõnevõrra muutuda. Sünoptik Taimi Paljak on varem Postimehele rääkinud, et Läänemere ääres suudab EMHI välja käia prognoosi üle 90-protsendilise tõenäosuse kolme päeva ulatuses. Stabiilsetel perioodidel, näiteks talve teisel poolel ja südasuvel, ulatub prognoosi õigustatavus kaugemale.

Eelolevaks seitsmeks päevaks ennustab EMHI sajust ilma, õhusooja jagub üsna napilt. Näiteks pühapäeval jääb päevane õhutemperatuur 13-18 kraadi vahele, ülejäänud päevadel 14-20 kraadi vahele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles