Ministeerium ei pea pensionisüsteemi muutmist vajalikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionär.
Pensionär. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ehkki finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein peab kogumispensionite väljamaksete süsteemi liiga jäigaks, ei tohiks rahandusministeeriumi ega ka pensionisüsteemi ühe väljatöötaja Eiki Nestori arvates kehtivat korda muuta.

Malmsteini hinnangul peaks juhul, kui kogumisperiood on olnud lühike ja säästud väikesed, andma inimestele võimaluse raha fondist välja võtta, vahendab ERR Uudised.

Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna nõunik Kertu Fedotovi sõnul tuleb aga arvestada sellega, et neil inimestel, kes on läinud pensionile, ja neil, kes lähitulevikus lähevad, oli ka kogumise periood väga lühike: «Nii et me ei saagi oodata, et sellest nüüd tulevane pension väga kõrge on.»

Pensionisüsteemi ühe väljatöötaja, sotsiaaldemokraadist riigikogu liikme Eiki Nestori sõnul on eksisteeriv süsteem piisavalt paindlik ja mõeldudki nii, et pensionieas saadav tugi oleks pidev ja igakuine.

«Riikliku pensioni puhul keegi ei eelda, et näiteks 63 aasta vanuseks saanud inimesele arvutatakse tema ühe kuu pension välja, statistikaametist võetakse oodatud keskmine elatud aastate arv, siis antakse inimesele see raha kõik korraga kätte ja öeldakse, et vaata nüüd, kuidas ise saad,» lausus Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles