Kütitud karule sai saatuslikuks liigne uljus

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karude arvukuse tõus on toonud kaasa inimese ja mesikäpa teede sagedase ristumise.
Karude arvukuse tõus on toonud kaasa inimese ja mesikäpa teede sagedase ristumise. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnaametilt saadud juuli lõpuni kehtiv karu küttimise eriluba viis Haljala jahipiirkonnas mesikäpa tabamiseni.

Tegelikult on see lugu, kus kohtuvad noore metslooma liigne uljus ja kogenematus ning inimeste puudulik oskus tunda looduse ees aukartust. MTÜ Haljala Jahisport ühingu liige ja loodusetundja Peeter Hussar rääkis, et eriloa saamise vajadust ei tinginud mitte niivõrd karu tekitatav majanduslik kahju, kuivõrd noore mesikäpa tavatu käitumine ja liialt julge suhtumine inimestesse.

Hussar tõdes, et karu käis küll maasikapõldudel söömas, kuid mitte iga päev. Peamiselt oli mure selles, et paljud piirkonna elanikud nurisesid, et karu tuleb õuele ega lähe inimestest hoolimata ära. “Karu tuli inimeste lähedusse valgel ajal ja käitus kohatult julgelt,” rääkis jahimees. Hussar ise kohtus karuga näiteks umbes kümnemeetriselt distantsilt, ühele autole, kus inimesed sees, lähenes metsloom aga juba kolme meetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles