Rekord sündis vaevaga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotrally esimesel sajal kilomeetril ei peegeldunud Agne Trussi näolt veel mingit väsimust ja naine hoidis pöialt rõõmsalt püsti.
Fotrally esimesel sajal kilomeetril ei peegeldunud Agne Trussi näolt veel mingit väsimust ja naine hoidis pöialt rõõmsalt püsti. Foto: Tea Bergström

Rootsis korraldataval jalgsimaratonivõistlusel Fotrally rekordi püstitanud Agne Truss pani maha märgi, mida tal endalgi tulevikus keeruline ületada.

Fotrally muudab omapäraseks võistluse trass: Stockholmi mereajaloomuuseumi juurest algaval vastupidavus- ja vaimuproovil kõnnitakse ümber Mälareni järve seni, kuni rajale jääb ainult üks võistleja – võitja.

Kundast pärit Agne Truss suutis mullu koos lühikeste peatustega 81 tunni vältel maha käia 405 kilomeetrit. Sellega püstitas ta kokkuvõttes teiseks jäänuna naiste arvestuses uue Fotrally rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles