Lahemaal algas noore looduskaitsja kursus

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade merele Käsmu meremuuseumi kaldalt.
Vaade merele Käsmu meremuuseumi kaldalt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

27. juunist 1. juulini toimub Käsmus Lahemaa noore looduskaitsja kursus Junior Ranger. Käesoleval aastal osaleb 18 Lahemaa ja Lääne-Virumaa õpilast, kes pääsesid kursusele konkursi ja aineõpetajate soovituste alusel.

Noore looduskaitsja kursus 13-17-aastastele õpilastele toimub Lahemaa rahvuspargis juba mitmendat aastat. Viiepäevase kursuse käigus õpivad noored paremini loodust tundma, tehakse tutvust Eesti kahepaiksetega, õpitakse mereökosüsteeme, Lahemaa imetajaid ja nende tegevusjälgi. Taimekoolitusel õpitakse töötama taimemäärajate abil. Noored külastavad ka Lahemaa rahvuspargi looduskeskust, Käsmu meremuuseumi ning Palmse savikoda.

Kursuse lõpus sooritavad õpilased eksami. Kaks parimat osalevad järgmisel aastal koos juhendajaga rahvusvahelisel Europarc Junior Ranger kursusel, kus esindatakse Eestit ja Lahemaa rahvusparki.

Lahemaa rahvuspark on Euroopa loodus- ja kaitsealade ühenduse Europarc liige. Europarc ühendab rahvusparke, maastikukaitsealasid jms loodusalasid 36 Euroopa riigis. Europarc korraldab alates 2002. aastast üle-euroopalist noore looduskaitsja kursust (Junior Ranger).

Alates 2006. aastast osalevad Junior Ranger kursusel ka Lahemaa noored looduskaitsjad.

2010. aasta parimad noored looduskaitsjad Maret Laheveer ja Mart Kiis sõidavad käesoleval aastal Hollandisse. Lahemaa noore looduskaitsja kursust toetab SA KIK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles