Tuhanded pered kardavad majandusolukorra halvenemist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijate kindlustunne juunis paranes, kuid siiski kartis 25 protsenti Eesti peredest, et nende majandusolukord on 12 kuu pärast halvem, selgub konjunktuuriinstituudi küsitlusest.


Majandusolukorra paranemist lootis 25 protsenti vastanutest. 40 protsenti prognoosis, et nende pere majandusolukord ei muutu, teatas konjunktuuriinstituut.

Tarbija kindlustunde indikaator paranes võrreldes maiga ühe punkti võrra tasemele -2. Paranemise tingis eelkõige töötuse jätkuv vähenemine. Samas tekitas tarbijates ebakindlust kiire hinnatõus ja sellest tulenev napp säästuvõime. 64 protsenti küsitletute arvates on hinnad viimase 12 kuu jooksul oluliselt tõusnud.

Neljast tarbija kindlustunde indikaatori komponendist muutusid positiivses suunas hinnangud tööturule (saldo paranes ühe kuuga 2 punkti võrra) ja perede majandusolukorra prognoos (1 punkti võrra), kuid perede säästuprognoos halvenes (1 punkti võrra). Tarbijate hinnang Eesti majandusolukorrale 12 kuu pärast ei muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles