Seiklejad käisid nädalavahetusel Lääne-Virumaad kaemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meery ja Anneli.
Meery ja Anneli. Foto: Puhka Eestis

Organisatsiooni Puhka Eestis korraldatud mängu raames Lääne-Virumaa puhkamisvõimalusi kaenud paar eksis küll ära, kuid nautis seiklust.



Puhka Eestis korraldab sel aastal võistlusmängu “Eile nägin ma Eestimaad”, et suurendada eestlaste teadmisi kodus pakutavate puhkamisvõimaluste kohta. Mängust võtavad osa viis finaali jäänud paari, kes nüüd mööda Eestit ringi sõidavad, huvitavaid paiku avastavad ning seejärel oma kogemustest mõneminutilises videos ülevaate annavad. Võistluse võidab see, kes oma videotele Facebook’i lehel enim like-klikke saab. Viiest paarist kaks käis möödunud nädalavahetusel seiklemas Lääne-Viru maakonnas.

Lahemaad külastasid Kehrast pärit Annely (pildil paremal) ja tallinlanna Meeri. Anne­ly jaoks oli paik täiesti uus, kuid Meeri oli varem Lahemaal käinud.

“Olen väga rahul. Reis oli huvitav, üllatuslik ja põnev. Meil õnnestus isegi natuke ära eksida,” kõneles Annely rõõmsalt ning selgitas, et nad olid valesti sõitnud ning lootsid õigele teele välja jõuda nii kaua, kuni end juba heinamaalt leidsid. Ülejäänud reis läks plaanipäraselt: käidi matkaradadel, vesteldi kohalikega ja ööbiti Sagadi mõisas. Kokku oldi Lahemaal kaks päeva ning plaanitakse kindlasti tagasi tulla, sest palju jäi veel nägemata.

Kõrvemaal seiklesid tallinlased Jaak ja Kaie. Külastati Kivisaare ratsatalu, käidi rattamatkal ja ööbiti Jäneda mõisas. Ka selle seiklejate paari üks liige oli külastatavas paigas varem viibinud. “Mina olin Jäneda mõisas varem käinud, aga kaaslane mitte,” sõnas Kaie. Reisiga oldi väga rahul ning Kõrvemaale plaanitakse tagasi minna. “Kõik oli eriline,” ütles Kaie. “Eriti meeldejääv oli koos hobustega ujumas käimine. Kõik need järved ja loodus – fantastiline!”

Kaie soovitas Kõrvemaale rändama minejatel ka giidi kaasa võtta, sest kohalikud ja asjatundjad teavad lugusid ja paiku, millest iseseisvalt reisijad võivad ilma jääda.

Kuigi kogu marsruut oli kõikidele seiklejatele kellaajaliselt ette määratud, leidis Kaie, et ehk nii oligi parem, sest muidu poleks osanud kõike näha ja kogeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles