R.A.A.A.M. mängib sel suvel pikse pilli

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse "Pikse pill" plakat.
Lavastuse "Pikse pill" plakat. Foto: R.A.A.A.M.

Udmurtia lavastaja Damir Salim­zianov toob teatriga R.A.A.A.M. Jäneda Pulli tallis lavale “Eesti rahva ennemuistsetel juttudel” põhineva loo “Pikse pill”.

“Pikse pill”, mille kõik dialoogid ja monoloogid lähtuvad Friedrich Reinhold Kreutzwaldi 1866. aastal kirja pandud “Eesti rahva ennemuistsetest juttudest”, tõstatab rea küsimusi. Mis juhtub siis, kui meie, 21. sajandi täiskasvanud, iroonilised inimesed, kohtume oma esivanematega, kelle maailmapilt on hoopis teistsugune? Millest me nendega räägime? Kas ja kui palju saame üksteisest aru? Mis meid ühendab? Mida on muinasrahvas sellist, mida nutitelefoni ajastu inimene mõista ei suudagi?

Näidendi autor ja lavastaja Damir Salimzianov on pärit Udmurtiast ning elab ja töötab seal. Tema sõnul pakub näidend võimalust vaadata, kuulata ja näha meid kõrvalt, see annab ühtlasi kogu loole üldinimliku ja üleilmse mõõtme.

Lavastuse kunstnik on Irina Babitševa, mängivad vabakutselised näitlejad Riina Maidre, Mirtel Pohla, Liisa Pulk, Jarmo Reha, Karl Andreas Kalmet, Dovydas Pabarčius ja Ott Raidmets Pärnu Endlast. Esietendus on 19. juulil Jäneda Pulli tallis ning seda mängitakse juulis ja augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles