Ulvi–Kabala kergliiklustee ehitus jätkub

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulvi–Kabala kergliiklustee
Ulvi–Kabala kergliiklustee Foto: Toomas Huik

Ulvi mõisa ja Kabala rongipeatuse vahelise kergliiklustee ehitus seisab. Töö, mis enne Rägavere ja Vinni valla ühinemist algas, ei ole justkui kellegi vastutada ning olukord, nagu ikka sellistel puhkudel, on segane.

Endise Rägavere valla 2015.–2020. aasta arengukavas on punkt: peamised arenguvajadused – rajada kergliiklustee esimese prioriteedina Ulvi–Kabala raudteejaama, mis tagaks Viru-Kabala küla ohutu ühenduse Ulvi keskusega ja võimaldaks valla elanikel kasutada Kabala raudteejaama rongiliikluseks Tallinna ja Narva suunal.

Vinni valla haldusjuhi Virgo Koppeli sõnul ei rahuldanud EAS kahe toetuse taotlust ning siis hakkas tollane Rägavere vald oma rahakotiga teed ehitama. Valdade ühinemisel aga jäi töö pooleli, sest Vinni vald ei nõustunud enne töid jätkama, kui põhiprojekt maanteeametilt kinnituse saab.

Koppel aga ei heida meelt, sest nüüd on vajalik kinnitus maanteeametilt olemas, ning kui kõik laheneb plaanipäraselt, jätkub juulis Ulvi–Kabala kergliiklustee ehitus.

Eelduste kohaselt saab juba sügisel rattaga ohutult mööda uhiuut kergliiklusteed Ulvist raudteejaamani ja tagasi liigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles