Muuga ja Maidla mõisas esineb Prantsuse noor viiulivirtuoos

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lev Bogino.
Lev Bogino. Foto: Internet

Homme,10. juulil annavad Muuga mõisas kell 15 ja Maidla mõisas kell 17 kontserti prantsuse noor viiulimängija Lev Bogino ja eesti pianist Diana Liiv .

Kontsertsarja organiseerijaks on Muusikasõprade Selts.

Igasuviselt puhkab Lõuna-Eestis, Otepää lähistel kuulus Pariisis elav viiuldaja ning pedagoog Miroslav Roussine - üks esimesi legendaarse viiulivirtuoosi ning vene viiulikooli alustala David Oistrakhi õpilasi, kes saavutas ülemaailmse kuulsuse, võites mitmeid rahvusvahelisi konkursse ning seejärel esinedes pidevalt maailma suurtel lavadel. Miroslav Roussine on Eestiga seotud olnud juba aastakümneid, siin suvitades. Sageli on tal külas ka tema parimad õpilased Pariisist.

Muusikasõprade Seltsil õnnestus seekordsesse kontsertsarja kaasata kaks noort talenti , keda on saatnud juba märkimisväärne edu konkurssidel ning kontserdisaalides üle Euroopa: Alexis Roussine´i ja Lev Bogino. Nende kava koosneb viiulimuusika kuldrepertuaarist, kuhu kuulub nii tõsiseid sonaate kui sarmikaid virtuoospalu barokist romantismi kõrgajani.

Noorte viiuldajatega koos- Maidla ja Muuga mõisas esineb homme Lev Bogino- musitseerib Eesti pianist ning kontserdisarja eestvedaja Diana Liiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles