Alanud nädal tuleb jahe ja vihmane

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Ilm jaheneb alanud nädalal märgatavalt ning ööpäeva keskmine õhutemperatuur langeb kuni 16 kraadini. Vahelduvad madalrõhualad pakuvad ka vihma ja äikest.

Teisipäeval liigub üle Baltimaade vihmarohke tsüklon ning lääne poolt pealetungiv jahedam ja niiske õhk põhjustab siin intensiivset vihma ja äikest. Tuul on tsükloni keskme lähedal muutliku suunaga, hiljem läänekaarest ja puhanguline. Öösel jääb õhutemperatuur 15-20, päeval 18-23 kraadi vahele.

Kolmapäeval süveneb tsüklon Soome kohal, kuid siis kaugeneb kiiresti Koola poolsaare suunas. Tsükloni edelaservas on hoovihmade tõenäosus küllaltki suur. Puhub edela- ja läänetuul, öösel on 12-17, päeval 18-24 kraadi sooja.

Neljapäeval läheneb üle Läänemere Kesk-Euroopas tekkinud tsüklon ning õhtul saju tõenäosus suureneb. Tuul pöördub tsükloni eel itta ja kirdesse ja võib tugevneda. Öösel on 10-16, päeval 17-24 kraadi sooja.

Reedel võib tsükloni peamine kese olla Läänemere lõunaosa kohal ja uus kese tekkida Eesti läänerannikul. Sadu ja äike on tugevam öösel ja ennelõunal, pärastlõunal sajuvõimalus kahaneb. Öösel puhub tugev ida- ja kirdetuul, päeval pöördub tuul edelasse. Öösel tuleb 14-19, päeval 18-22 kraadi sooja.

Laupäeval võib üle Eesti liikuda Läänemerel olnud tsükloni kese ning sajuvõimalus on taas suur. Tuul on muutlik, öösel jääb temperatuur 13-18, päeval 16-21 kraadi vahele.

Pühapäeval võib Kesk-Euroopas tekkida väike kõrgrõhuala, mis korraks ka Eestini ulatub ning selle tulemusel saju tõenäosus väheneb. Tuul on muutlik, öösel tuleb 10-16, päeval 18-23 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles