Küttepuu ostmisel tuleb olla tähelepanelik

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Urmas Luik

Küttepuud on kaup, ilma milleta ahjuküttega majades hakkama ei saa, kuid ometi on ostjal võimalik selle sajandeid vana kaubaartikliga petta saada.

Kuulutuses tundub, et saab odavamalt, hiljem tuleb välja, et müüja arvestas puid puistemahuna ning laotud ja puistatud küttepuude koguse vahe on enam kui kolmandik, kirjutas Meie Maa.

«Sellist segadust on tekitatud küll, et autokoorem, kus peaks olema 10 ruumi puid, on pärast ladumist osutunud kuueks ruumiks,» kirjeldas Hiiumaa firma Halupuu Firewood Products OÜ juhataja Janis Üksik. «Paljud ostjad laovad puud riita ilma õhuvahedeta, see aga pole enam laotud ruum, sest laotud ruumis on 65 protsenti puid ja 35 protsenti õhuvahesid.»

Reta Puit OÜ direktor Andres Kirst ütles, et nende konteinerisse mahub 13,5 kuupmeetrit puistepuid, kuid arvestus käib 8 ruumimeetri laotud puude kohta, sest küttepuude ostu-müügi puhul peaks alati arvestus olema laotud puudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles