Seitse rekordit uuendanud Ralf Tribuntsov ujus EMil poolfinaalis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov jõudis Euroopa juunioride meistrivõistlustel seliliujumises poolfinaali, mis oli tänavuse hooaja üks eesmärkidest. Lisaks tuli kamaluga uusi rekordeid.
Ralf Tribuntsov jõudis Euroopa juunioride meistrivõistlustel seliliujumises poolfinaali, mis oli tänavuse hooaja üks eesmärkidest. Lisaks tuli kamaluga uusi rekordeid. Foto: Arvet Mägi

Audentese spordikoolis õppiv 16aastane Ralf Tribuntsov parandas Belgradis juunioride tiitlivõistlustel 50 m seliliujumise eelujumises enda nimel olnud Eesti kuni 16aastaste noorte rekordit kahe sajandikuga ja saavutas ajaga 27,33 sekundit 16.-17. koha, mis tähendas ümberujumist viimase poolfinaalikoha peale.



Eesti juunioride (kuni 18aastased) rekordi omanik, Pärnu noormees Endri Vinter sai sama distantsi eelujumises ajaks 27,35, millega jagas 18.-19. kohta ning asus samuti ümberujumise starti poolfinaali teise varukoha pärast.

Ümberujumise võitis Ralf Tribuntsov suurepärase tulemusega 26,95, mis tähendas uut Eesti rekordit nii noorte kui juunioride arvestuses ning tagas koha EMi poolfinaalis.

Hästi ujus ka Endri Vinter, kes tegi ümberujumises paremuselt teise tulemuse ajaga 27,04, mis oli samuti parem tema enda hiljuti püstitatud juunioride rekordist. Õhtul peetud poolfinaalis läbis Ralf distantsi 27,10ga, millega saavutas 16. koha.

100 m seliliujumise individuaalvõistlusel startides sai Ralf Tribuntsov tulemuseks 59,17 ja 35. koha. “Paremat tulemust segas distantsil paar korda ujumisraja riivamine, mis eelkõige tingitud vähestest kogemustest väliujulas ja erksa päikese all võistlemisest,” selgitas Rakvere ujumistreener Gunnar Tõnning.

Viga sai tema sõnul parandatud 4 x 100 m kombineeritud teateujumises, kus Ralf ujus Eesti teatenelikust esimesena selilidistantsi ning sai ajaks 58,65 sekundit. See tulemus  tähendas Indrek Sei nimele kuulunud 22 aasta vanuse noorterekordi purustamist ning lisaks ka uut Eesti juunioride rekordit.

Teatenelik, kuhu kuulusid Ralf Tribuntsov, Pjotr Degtjarjov, Kristjan Jürisoo ja Fred Karu, sai lõpptulemuseks aja 3.54,71, mis tähistas omakorda uut Eesti juunioride rekordit ning andis Euroopa tiitlivõistlustel 15. koha.

Uus Eesti juunioride rekord püstitati ka 4 x 100 m vabalt teateujumises, kus sama koosseisuga võistkonnas startides tegi Ralf avaetapil suurepärase isikliku rekordi 53,10 ning kokkuvõttes andis aeg 3.30,73 Eestile sel võistlusalal 12. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles