Estonian Celli laienemisprogramm sai keskkonnaameti heakskiidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Keskkonnameti Viru regioon kiitis heaks Kunda haava­puitmassitehase ASi Estonian Cell keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi, mis puudutas ettevõtte planeeritavat tootmismahu suurendamist.

Estonian Cell on taotlenud keskkonnakompleksluba puitmassi tootmismahu suurendamiseks 450 tonnilt ööpäevas 600 tonnini ööpäevas.

Keskkonnamõju hindaja oli AS Elle, ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi KMH programmi kohta sai esitada juuni alguseni.

Varasema info kohaselt planeerib Estonian Cell aastatel 2011–2015 tõsta ettevõtte tootmisvõimsust ja -mahtu 25 protsendi võrra, investeerides tootmisprotsessi rohkem kui 27 miljonit eurot.

Estonian Celli juhatuse liige Artjom Sokolov ütles mais BNSile, et kuna tootmisseadmete tellimis-, paigaldus- ja häälestusaeg on pikk, siis esimesed seadmete tarnelepingud on kavas sõlmida juba selle aasta teises pooles. “Kuna investeerime mitmesse tootmisprotsessi alamosasse, siis tootmismahud hakkavad tõusma järk-järgult vastavalt seadmete tarnimisele.”

Mullu tootis ettevõte 148 000 tonni haavapuitmassi, mis oli 9400 tonni rohkem kui 2009 aastal.

Sokolov lisas, et turuolukord tänavu esimeses kvartalis oli ettevõttele rahuldav. “Kuigi USA dollaris on puitmassi hinnad aasta algusest umbes kolm protsenti tõusnud, siis euro suhtes pidevalt nõrgenev dollar on lõppkokkuvõttes müügihindu meie jaoks euros kuue protsendi võrra langetanud,” ütles Sokolov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles