Grossi pood võitleb urineerijatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urineerija Grossi poe nurga taga.
Urineerija Grossi poe nurga taga. Foto: Grossi pood

Tallinnas keskturu kõrval Lastekodu tänaval asuv Grossi Toidukaupade pood ei saa kuidagi lahti meestest, kes veedavad pidevalt aega kaupluse kõrval, tarvitavad seal mingeid jooke ning käivad siis poe nurga taga urineerimas.

AS OG Elektra sisekontrolli osakonna koordinaator Elen Bikejev ütles, et niisugune jube olukord on kesktnud juba pikka aega, eelmisest suvest saati. Tema sõnul on kaupluse välisnurk paljudele meestele urineerimise koht. Kuna seda tehakse sagedasti, siis tungib ebameeldiv lõhn juba ka kauplusesse, seda eriti soojade ilmadega.

18. juulil paigaldas pood videokaamera, kus on näha, kuidas mehed oma põit tühjendamas käivad. Mõned neist on pea iga päev kaadris.

«Videosalvestuse pealt on näha, et mõned noored istuvad seal lähedal pidevalt ja käivad siis poe nurga taga oma asja ajamas,» ütles Bikejev. «Üks valgete riietega noormees on pidevalt pildil.»

Grossi pood on ka politsei poole pöördunud, aga abi sellest pole, sest kui politseinikud kohale jõuavad, on urineerija juba ammu läinud.

Bikejevi sõnul pöördus Grossi Toidukaubad viimases hädas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi poole, et koos mingi lahendus leida. Ühe võimalusena nimetas Bikejev niisugust võimalust, et panna poe seinale tahvel, kus on urineerijate pildid väljas. Ehk siis häbenevad.

Klandorf ei pidanud Grossi poe probleemi küll selliseks, et politsei peaks sekkuma või linnavalitsus midagi ette võtma.

«Neil on seal oma turvamees, ajagu turvamees punkrist välja ja las teeb tiiru ümber maja ka,» ütles abilinnapea. «Loomulikult kui nad helistavad politseisse, siis see ei ole mingi kõrge prioriteediga väljakutse ning politsei jõuab kohale siis, kui jõuab. Videopildi kvaliteet on aga selline, et selle järgi ei hakka politsei küll ühtegi urineerijat otsima.»

Klandorf rõhutas, et turvamees võiks vabalt need joojad ja urineerijad poe juurest laiali ajada. Kui poe ülemused ütlevad, et turvamees ei tohi kauplusest välja minna, siis see ei ole mingi väide, probleem tuleb lihtsalt lahendada. Kui aga õllejoojad ja urineerijad vastu hakkavad, siis tuleb tõesti politsei välja kutsuda.

«Munitsipaalpolitsei võiks ju ka asjaga tegelda, kui aga arvestada, et neil on päeval autopatrulle kogu linna peale üks või kaks, siis ei jõua nad paratamatult igale poole,» ütles abilinnapea.

Ta lisas, et kaupluse turvamehed võiksid oma tegevusse senisest loomingulisemalt suhtuda, ei ole mõtet ainult ühe koha peal passida. Pealegi peaks turvamehel videokaamerast näha olema, kui keegi läheb poe nurga taha urineerima. Siis tuleks kohe välja minna ja mehele ütelda, et kutsutakse politsei.

Mupost vastati Postimees.ee`le, et amet sai Grossi poe poolt avalduse 27. juulil ning selle probleemiga praegu tegeldakse. Esmajärjekorras tuleb aga välja selgitada, millised on asjaolud ning alles pärast seda saab kavandada edasised tegevussuunad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles