Kundas põlenud jäätmehoidla sai kustutatud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundas põles jälle jäätmehoidla.
Kundas põles jälle jäätmehoidla. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Neljapäeval põlema süttinud Kunda ettevõtte laohoone sai laupäevaks kustutatud.

Neljapäeva keskpäeval sai häirekeskus teate, et Lääne-Virumaal Kunda linnas Tööstuse tn põleb varem põlenud laohoone.

4. augustil kell 12.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Kunda linnas Tööstuse tn. laohoones. Kohale saadeti kaheksa päästeautot, operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidaja, regiooni korrapidaja abi ning kaks kiirabiautot.

Tulekahjult tõusis halli paksu suitsu, mis liikus Viru-Nigula poole. Laohoone ühel umnrd 100x20 m poolel põles umbes 2500 tonni olmekütust-RDFi (RDF on purustatud ja kokku pressitud plastik, papp jm orgaanilised jäätmed).

Kohale toimetati täiendavat päästetehnikat (olmekonteiner, kaks pumbajaama, kaks redelautot). Tulekahju kustutamiseks paigaldasid päästjad üle teed kaks magistraalliini. Vett võetakse Kunda jõest, kahe kilomeetri kaugusel sündmuskohalt. Kohale on tellitud kaks redelautot Narvast ja Tallinnast, mis võimaldavad kustutada kõrgemalt, kuna hoone ülejäänud osa on varisemisohtlik . Hoone katus on osaliselt sisse vajunud.

5. augusti hommikuks oli tulekahju kohalt tõusev valge suits hõrenenud ja hajus kiiremini. Kell 15.53 oli tulekahju lokaliseeritud. Sündmuskohale jäi 12 päästetöötajat: päästjad Kunda, Iisaku ja Rakvere komandodest, päästetööjuht ning logistik. Põlenud jäätmehunnikus hõõgusid üksikud tulekolded.

Täna jätkusid sündmuskohal järelkustutustööd ning viimaste hõõguvate tulekollete tuvastamine ja likvideerimine. Kell 16.46 alustasid päästjad varustuse ning voolikute kokkukorjamisega. Kunda linnas Tööstuse tn ettevõte laohoone aset leidnud tulekahju likvideeriti 6. augustil kell 19.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles