Juhtkiri: Enne advendiaja algust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Rakvere tänavuseks jõulupuuks valiti välja Määri kandis kasvav sihvakas kuusk. Kuusk ise igati uhke, kuid kättesaamine osutus väga raskeks - praeguste lume- ja pehmete teeoludega ei õnnestunud esimesel katsel puud kätte saadagi, küll aga teisel.

Ka Sõmeru oli valinud endale kuused välja, aga kui toomiseks läks, otsustati teiste kasuks - need kasvasid kohal, millele raskema sõiduvahendiga ikka ligi pääses.

Aga kas peab üldse linnaruumi ehtima metsast raiutud puu? Äkki kasutaks kreisilinna esindusväljakut kaunistades mõnd uuenduslikumat lahendust ja panustaks ühtlasi rohelisele mõtteviisile?

Mõtteid on Rakvere jõulupuu üle ennegi mõlgutatud, ühe võimalusena on ühtejärge kõne alla tulnud maavalitsuse ees kasvava kuuse ehtimine linna jõulupuuks. Samas tahab rahvas kuuske keskväljakule, sest harjumuse jõud on suur. Ja kui seda seal pole, on pahandajaid palju.

Kui kesklinna igihalja kuuse istutamine pole hea plaan, siis väga uuenduslikult mõjuks kuusehologrammi tekitamine keskväljakule. Kui see osutuks liialt kalliks, siis tasuks ehk nuputada mõni huvitav valguslahendus.

Ja kui ka valgusega mängimine rahakoti pihta käib, siis ilus raudrott meil juba keskväljakul oli, ehk võiks järgmiste jõulude ajal auväärsed metallikunstnikud ka igiraudse kuuse kokku keevitada - kreisilinnale sobiliku.

Realistlikumalt mõeldes ja veel pisut kaugemale vaadates tasuks kaaluda ideed, selmet kuu aja pärast mõne minuti jooksul lasta taevasse riigi kalleim tulevärk ehtida sama raha eest jõulutulukestega kogu linn. Vaatamist mitte kuuks, vaid mitmeks aastaks, kui kasutuses vidinatega heaperemehelikult ümber käia.
Niisugune käik aitaks sel pimedal ajal muuta advendi tänu valgusele tõeliselt helgeks mõtiskluse ajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles