Naiskodukaitsjad võitsid kauaoodatud laskekarika

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terhi Anttila Uniküla lasketiirus.
Terhi Anttila Uniküla lasketiirus. Foto: Naiskodukaitse

Nädalavahetusel külastasid Naiskodukaitse Tartu ja Viru ringkonda Vantaa reservväelased. Traditsioonisel augustikuisel külaskäigul tutvuti Eesti riigikaitsesüsteemiga ja korraldati traditsioonilised laskveõistlused naiskodukaitsjate ja Vantaa reservväelaste liidu liikmete vahel, mille võit tuli viimaks naiskodukaitsjatele.

Võistlus toimus automaadist AK4. Võistkonna moodustasid kolm naiskodukaitsjad ja kolm kaitseliitlast. Soome esinduse moodustasid Vantaa reservväelaste liidu kolm mees- ja naisliiget. Naiskodukaitsjaid esindasid Eva Nessler, Ulvi Karu ja Kristel Kitsing. Kaitseliitlastest läks arvestusse Ain Ehari, Aivo Näki ja Kalev Koppeli tulemused.

Individuaalarvestuses oli naistest parim Eva Nessler ja meestest Ain Ehari.
Tegemist oli kompleksharjutusega, kus tuli aja peale lasta 150 m pealt lamades 10 padrunit, 100 m pealt 10 lasku põlvelt ja 100 m pealt 10 padrunit püsti.

Laupäeval alustasid soomlased oma külaskäiku Tartu malevast, pealelõunal toimusid Unikülas traditsioonilised laskevõistlused Vantaa reservväelaste liidu liikmete ja naiskodukaitsjate vahel, mille võit sedakorda tuli eestlastele.

Pühapäeval külastati Viru malevat. Rakvere linnuses võeti mõõtu vibulaskmises ja musketäride kahevõitluses. Staabis tervitas külalisi Viru maleva pealik kapten Rudolf Jeeser, maleva juhatus ning naiskodukaitsjate esindus, eesotsas ringkonna esinaise proua Urve Rosenbergiga. Sõpradele Vantaast anti ülevaade Eesti riigikaitsesüsteemist, Kaitseliidust ning selle eriorganisatsioonidest. Ühtlasi tutvustati Viru maleva elu-olu ja tehti ringkäik staabihoones.

Naiskodukaitsjate ja Vantaa reservväelaste kohtumine toimub augustis vastasikku juba neljandat aastat. Kolmel eelneval aastal on laskevõistluste karikas jäänud soomlastele, käesoleval külastusel suudeti võit tuua ka eestlastele.

Soome reservväelaste liit on asutatud 1955. aastal, sinna kuulub 18 maakondlikku osakonda ja 357 liikmesorganisatsiooni. Liikmeid kuulub sinna umbes 34 000. Vantaa reservväelaste liit on Reserviläisliitto allorganisatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles