Kaitseministeeriumis tulistanud mees oli politseile tuttav

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Тоомас Хуйк

Täna kaitseministeeriumisse tunginud relvastatud mees, kes hukkus tulevahetuse käigus võimu esindajatega, oli politseiga varem kokku puutunud, teatati õhtusel kapo ja politsei pressikonverentsil.

1954. aastal sündinud mees sai Eesti kodakondsuse 1993. aastal, kuid tema rahvust ei täpsustatud. Kuigi varem kriminaalkorras karistamata, oli tal politseiga varem kokkupuuteid olnud.

Mees polnud kaitseliitlane, kaitseväelane ega kaitseministeeriumi töötaja. Ta sai surma tulevahetuses politseinikega ega sooritanud enesetappu.

Kurjategija oli varustatud suitsupommi, lõhkepakettide ja lõhkepakettide imitatsioonidega.

Ministeeriumi tööruumidesse ta ei pääsenud, vaid tegutses fuajees. Vastupidiselt varem meedias väidetule ei võtnud mees pantvange – kaks ministeeriumi töötajat viibisid temaga ajutiselt ühes ruumis, kuid sissetungija ei hoidnud neid kinni ega esitanud nõudmisi, mistõttu polnud tegemist pantvangi võtmisega.

Kriis kestis 2,5 tundi, alates veidi pärast kella kolme ning lõppedes enne kella kuut sissetungija surmaga.

Ministeeriumi töötajad pääsesid kriimustustega ning ka hoone pääses vaid värvikahjustustega. Homme hommikul jätkub töö ministeeriumis tavapäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles