Urve Palo: esimene taoline konverents läks korda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste virulaste seas astub lavale ka Tanel Padar.
Teiste virulaste seas astub lavale ka Tanel Padar. Foto: Aarne Mäe

Rahvastikuminister Urve Palo sõnul oli tegemist esimese taolise noortekonverentsiga, mis läks üle ootuste hästi korda. "Eesti noored ja vene noored on koolides eraldi, seda enam peame nad vahel kokku viima, et nad saaksid omavahel rääkida, meie aga saaksime kuulda, mida noored arvavad," lausus minister, kelle arvates tekib niisuguste üritustega ka usaldus noorte vahel.

Urve Palo arvates tuleb analoogne üritus korraldada kindlasti ka Tallinnas. "Kõige tähtsam on, et noored saaksid omavahel rääkida ja näeksid, et arvamusi on küll

Ida-Viru maavanem Riho Breivel soovitas noortel olla aktiivsed. "Tungige igasse prakku," andis ta neile juhise.

Pärast pikka konverentsi rõõmustas noori Tanel Padar, kes esines üle hulga aja oma kodukülas ja pakkus noortele kuulamiseks akustilise läbilõike oma lugudest.

Päeva juhtinud riigikogu liige Indrek Saar ütles, et konverents ületas kõik ootused. "Noored rääkisid julgelt ja tõid kõik arvamused seinast seina välja," lausus Saar, kes juhtis tähelepanu asjaolule, et erinevate arvamuste piir ei kulgenud sugugi rahvuste vahel.

Ühesuguseid arvamusi jagasid nii eesti kui ka vene noored ja oponentegi leidus neile mõlema rahvuse esindajate seast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles