Elektriauto annaks Tapa valla sotsiaaltöötajatele parema liikuvuse ja kokkuhoiu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Mitsubishi MiEV
Elektriauto Mitsubishi MiEV Foto: Urmas Luik

Tapa vald on üks seitsmest vallast, kes esimese kolme päeva jooksul sotsiaalministeeriumile elektriauto saamiseks taotluse esitas. Vallavanem loodab, et uus auto parandab sotsiaaltöötajate liikumisvõimalusi ja vähendab transpordikulusid.

Tapa vallavanem Alari Kirt rääkis, et praegu on valla sotsiaaltöötajate käsutuses üks auto, mis kõiki vajadusi ei rahulda.

«Eks meil on siin liikumist päris palju ja sotsiaaltöötajaid ka mitu. Esiteks aitab elektriauto meie liikumisvajadust rahuldada, kui me selle muidugi saame. Ja pragmaatiliselt mõeldes, kui pakutakse sisuliselt ilma rahata autot, siis loomulikult me oleme nõus seda võtma ja taotlema,» sõnas vallavanem.

Tapa vald taotles sotsiaaltöötajatele esialgu ühe Mitsubishi elektriauto.

Kirti sõnul on ta üsna hästi kursis elektriautosid puudutava kirjandusega, seetõttu tal uut tüüpi sõidukite ees hirmu pole. Ta kinnitas, et valla sotsiaaltöötajatel pikki sõite pole.

«Valdavalt otsad jäävadki kümne, 20-30 kilomeetri raadiusesse. Me ei kavatse sellega sõita Tallinnasse, Tartusse, Pärnusse, ikka sellised lähiotsad, Tapa-Rakvere ja valla piires. Üritame saada ka laadimisvõimalused valla ühte ja teise otsa, et meil oleks seda autot võimalik sujuvalt kasutada,» selgitas Kirt.

Vallavanem tõstis positiivselt esile elektriautode madalat kilomeetrihinda.

«Kui me ei arvesta auto kilomeetrikulusse auto hinda, siis see tuleb ikka väga-väga väike võrreldes olemasolevate liiklusvahenditega,» märkis ta. Täpset kokkuhoidu ei osanud ta öelda, sest polnud selliseid arvutusi teinud, kuid saja kilomeetri läbimiseks kuluva bensiini ja elektri hindades on märkimisväärne vahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles