Tudengid eelistavad üürikortereid

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis ei kasuta paljud korteriomanikud kinnisvarabüroo teenust, vaid reklaamivad korterit ise.
Viljandis ei kasuta paljud korteriomanikud kinnisvarabüroo teenust, vaid reklaamivad korterit ise. Foto: Aivar Aotäht

Kinnisvaraeksperdi andmetel ületab Viljandis üürikorterite nõudmine pakkumist, kuid tudengid kinnitavad, et kodu pole raske saada, ning ühiselamutesse väga ei kiputagi.

Pindi Kinnisvara Viljandi kontori juhataja Mirje Kallaste sõnul on nõudlus üürikorterite järele suur, kuid pakkumisi vähe, sest enamik omanikke ei kasuta üüriliste leidmiseks kinnisvarabüroode abi. Büroosse tulevad need korteriomanikud, kellel on üürilistega tüli olnud, sest ametlik üürileping annab neile suurema kindluse.

Üliõpilaste korterieelistustest rääkides mainis Kallaste, et ühetoalisi eriti ei taheta. «Pigem võetakse mitme peale kolme- või neljatoaline korter,» lausus ta. Konkreetsemaid nõudmisi elamispinnale polevatki.

Mirje Kallaste leidis, et hinnad on Viljandis kõrged nagu Tartuski. «Tartus on turg teine: osa omanikke ongi spetsialiseerunud korterite üürimisele,» selgitas ta.

Viljandis on eksperdi ütlemist mööda mõni üksik inimene, kes pakub odavat korterit, kuid need pakkujad soovivad püsivaid üürilisi, mitte tudengeid.

Kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Piia Särev ütles, et üürijate peamine tingimus on see, et pind oleks võimalikult kooli lähedal. Kesklinna korterid leiavad üürilise väga kiiresti, kuid võetakse ka eemal asuvaid elamispindasid, sest pakkumisi on vähe.

Enamasti on üür korteri suurusest sõltumata 128—160 eurot. Ühetoaline eluruum võib Särevi sõnul maksta ka kõrgemat hinda kui kolmetoaline, sest viimati nimetatu puhul on talvel kommunaalkulud suuremad.

Sügisest teatrikunsti eriala õppima asuv tartlane Kristjan Lüüs hakkab koos sõbratariga üürima kahetoalist korterit, mis on koolist umbes seitsmeminutilise kõnni kaugusel.

Kuulutusi olid nad vaatama asunud kohe pärast katsete tulemuste selgumist juuli keskel ning kuu lõpuks oli neil elamine olemas.

«Ühikasse kolida me ei plaaninud, sest räägiti, et sinna on raske kohta saada ja korter tuleb kokkuvõttes odavam ka,» põhjendas Lüüs elukohavalikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles