Kulinal toimub Eesti Põllumeeste Keskliidu suurkogu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜLO NIISUKE
ÜLO NIISUKE Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Homme, 18. augustil  toimub Vinni vallas Kulina külas Aartika puhkekeskuses Eesti Põllumeeste Keskliidu (EPK) suurkogu, kus on esindatud sadakond põllumeest kõikidest EPK liikmesorganisatsioonidest.

Virumaa Põllumeeste Liidu juhataja Ülo Niisuke märkis, et suurkogu põhiteemaks on uue, 2014. aastast rakendatava ühise põllumajanduspoliitika küsimused.

EPK asepresident Jaan Sõrra selgitas suurkogu kokkukutsumist, et juba täna on aeg rääkida põllumajanduse tulevikust pärast 2013. aastat, sest sellest oleneb meie toidutootmise jätkusuutlikkus, võime kindlustada Eesti elanikke kodumaise toidutoormega ja hoida toidukaupade jaehinnad taskukohased. Põllumeeste otsetoetuste suurus Euroopa Liidu vanade ja uute liikmesriikide vahel peab võrdsustuma võimalikult kiiresti.

Suurkogul esineb põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, kes kõneleb Euroopa Liidu ühisest põllumajanduspoliitikast aastatel 2014-2020 ja Eesti maaelu arengukavast (MAK) 2014-2020.
Põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai kõneleb MAKi kujundamise alustest pärast 2013. aastat.

SEB analüütik Hardo Pajula teeb ülevaate maailma rahanduse käekäigust.
Eesti Põllumeeste Keskliidu liikmed toodavad ligi 80% Eesti toidutoormest, seepärast on nende soovid ja ettepanekud abiks Eesti läbirääkijatele Brüsselis.

Eesti põllumeeste suurkogul võetakse vastu pöördumine otsetoetuste võrdsustamise teemal Eesti üldsusele ja vanade Euroopa Liidu liikmesriikide põllumeeste keskorganisatsioonidele.
Üritus algab Aartika puhkekeskuses kell 13

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles