Puidukoda sai põlengukahju hüvitiseks 1,1 miljonit

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistus. Foto on illustratiivne.
Päästeteenistus. Foto on illustratiivne. Foto: Gert Kiiler

Kindlustusfirma AAS Gjensidige Baltic Eesti filiaal hüvitas esmaspäeval osaühingule Puidukoda 1,1 miljoni eurose kahju, mis tekkis 12. mail puhkenud tulekahjus.

Kindlustusseltsi teatel on nimetatud õnnetusjuhtum viimaste kuude jooksul üks suuremaid omataoliste hulgas. Puidukoja Karksis asuvad tootmishooned, seadmed ja majandustegevus said põlengus suurt kahju, kuid inimesed pääsesid õnneks tervelt.


«Meie hinnangul tegutsesid Puidukoja töötajad vahetult pärast tulekahju avastamist väga professionaalselt,» ütles Gjensidige Eesti filiaali juhataja Raul Järve. «Õnnetuse ajal rakendatud tegevuskavad ja ettevõtte valmisolek võiks olla paljudele tootmisettevõtetele eeskujuks.»


Järve hinnangul on kolme kuuga hüvitise väljamaksmiseni jõudmine nii mahuka õnnetuse puhul hea tulemus.
Puidukoja juhatuse esimehe Enn Kinnase sõnul oli kahjukäsitlemise kiirus ettevõtte jaoks kõige olulisem.

«Kui tuua paralleele kalastamisega, siis võib öelda, et meilt võeti osad õnged käest ära ajal, kui kala just võtma hakkas,» selgitas ta. «Tuleõnnetus tabas meid hooaja tipphetkel ja äärmiselt oluliseks muutus probleemi kiire ja efektiivne lahendamine.»


Kinnase ütlemist mööda on kolm kuud puiduäris küll pikk aeg, kuid lahenduse leidmine oleks võinud aega võtta ka kaks aastat. Et võimalikult kiiresti taas tootmisele keskenduda, sõlmis ettevõte kindlustajaga kompromisslepingu.


«Tulekahju tagajärgede likvideerimise ja hoonete ning seadmete taastamisega saame valmis hiljemalt järgmise aasta kevadeks,» lisas Enn Kinnas.


Puidukoda on 1997. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille põhitegevuseks on kõrgema lisandväärtusega okaspuu höövelmaterjali tootmine ning turustamine. Ettevõte ekspordib paljudesse Euroopa riikidesse, aga ka näiteks Lõuna-Koreasse. Firma pakub tööd rohkem kui 60le töötajale.

Gjensidige Eesti filiaal on Norra suurima kindlustusseltsi Gjensidige Forskring esindaja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles