Repliik: Märgake uusi lahendusi!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Lindau.
Katri Lindau. Foto: Arvet Mägi

Kõik need lahendused, mida me täna kasutame, ei pruugi olla parimad. Viis, kuidas me asju teeme, võib küll olla sissetöötanud tegutsemismudel, kuid ei pruugi olla ainuõige. See, et teised nii teevad või et autoriteetne inimene on nõnda öelnud, ei tähenda veel, et selles kahelda ei võiks – alati võib olla parem tee ja viis.


Mulle meeldib, kui inimesed oskavad ja tahavad mõelda niiöelda väljaspool kasti. Et on inimesi, kes ei jookse nagu võidusõiduhobused, klapid silmade ees, finiši poole. Et on neid, kelle jaoks pole tähtis ainult tulemus, vaid ka see, kuidas tulemuseni jõutakse.

Nii meeldib mulle väga, et kui näiteks Vihula valla elanike seas on ettevõtlikke inimesi, kes nähes folgi ajal kasutuses prügipressi, hakkasid kohe ka mõtteid mõlgutama, kas seda ehk ei saaks kohaliku elanikkonna prügiveo kulude vähendamiseks kasutada. Jah, pressi kasutavad pea kõik suuremad toidupoed ning mujal maailmas on see levinud ka kogukondades, Eestis mitte.

Võib-olla selgub pärast arvutusi, et see ei vähendaks majapidamiste kulusid ning mõte heidetakse kõrvale. Kuid mulle ikkagi meeldib, kui inimesed mõtlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles