Seenekaamera näitab korallnarmiku kasvamist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korallnarmik.
Korallnarmik. Foto: www.looduskalender.ee

Portaali www.looduskalender.ee meeskond paigaldas ühe Võrumaal kasvava korallnarmiku juurde seenekaamera, mis jäädvustab seda, kuidas üks korallnarmik kasvab ja kes tema juures tegutsevad. Korallnarmiku kasvamist näeb videokanalil http://vimeo.com/channels/seen,
 


Üks projekti teostajaid, Lääne-Virumaalt pärit ITrotid OÜ juhataja Tiit Lepik ütles, et korallnarmikut pildistatakse iga päev ning fotodest valmivad videod, kus on näha seene kasvamist algusest peale umbes paari nädala jooksul. Esimene video pandi vaatamiseks välja teisipäeval.
Lepiku sõnul on juba ammu mõeldud, et lisaks veebikaameratele võiks pakkuda inimestele võimalust jälgida ka aeglase arengu protsessi.

“Korallnarmikuga kohtumine pole just igapäevane asi. Korallnarmik elab enamasti meie silma alt peidus – peened seeneniidid kasvavad mõne maas lamava poolpehkinud haava, kase, sanglepa või tamme tüvel. Kübara asemel kasvab puutüvest välja rohkete peenikeste harudega pundar, mis näeb välja kui kusagilt troopilisest merest pärit korall. Korallnarmikut nimetatakse maailma kõige ilusamaks seeneks. Suve lõppedes, kui vihmad on seente kasvutingimused sobilikuks muutnud, hakkab tema vahvalt valkjas, kuni paarkümmend sentimeetrit läbimõõdus viljakeha kasvama,” kirjutab bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes seene kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles