Tasuta ruumide kasutada andmise kord muutub

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere spordihoone.
Rakvere spordihoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavolikogu spordikomisjon arutas koos kultuurikomisjoniga volikogus esimese lugemise läbinud kultuuri- ja sporditegevuseks mitterahalise toetusena tasuta ruumide kasutamist reguleeriva eelnõu parendamist. Uue määruse eesmärk on komisjoni esimehe Aleksander Holsti sõnul tagada spordi- ja kultuurirajatiste sihipärane kasutamine.


Üheks oluliseks muudatuseks praegu kehtiva määrusega võrreldes on see, et eelistatakse linna asutusi, mis määruse kehtima hakkamisel ei pea enam taotlema üldise korra alusel tasuta ruumide kasutamist, vaid kasutamise aluseks on asutuste omavahelised kokkulepped ning teised organisatsioonid saavad taotleda ainult neid aegu, mida linna asutused ise ei kasuta. Määruse eelnõu kohaselt ei saa mitterahalist toetust tasuta ruumide näol taotleda ühekordsete projektide ja ürituste tarvis, välja arvatud Eesti meistriliiga võistlused ja alla 19aastastele suunatud üritused. Toetust antakse regulaarse spordi- ja kultuuritegevuse jaoks, millele võivad lisanduda organisatsiooni põhitegevusega seotud tegevused.
Eelnõu kohaselt on regulaarne sporditegevus treeningtegevus, mis toimub vähemalt üheksal kuul aastas kaks korda nädalas, ning regulaarne kultuuritegevus on vähemalt üheksal kuul aastas üks kord nädalas toimuv tegevus.

Määruse eelnõu jõuab linnavolikokku teisele lugemisele tõenäoliselt septembris.

Praegu reguleerib kultuuri- ja sporditegevuse jaoks ruumide tasuta kasutamiseks andmist Rakvere linnavolikogus 2009. aasta oktoobris vastu võetud määrus “Ruumide ja rajatiste kasutamiseks mitterahalise toetuse andmise kord”, mis uue eelnõu seletuskirja järgi ei vasta tegelikkusele ning selles vajavad täpsustamist toetuse saaja mõiste ja toetuse andmise alused.

Peamised ruumide kasutada andjad on Rakvere Spordikeskus ja Rakvere Kultuurikeskus. Linnavalitsuse statistika kohaselt andis Rakvere linnavalitsus 2009. aastal mitterahalist toetust tasuta ruumide näol ligikaudu 400 000 euro ulatuses, millest 352 000 eurot on Rakvere Spordikeskuse ruumide kasutamise eest, 2010. aastal oli toetuse suuruseks umbes 500 000 eurot ja käesoleva aasta juuli seisuga oli tasuta ruume kasutatud 386 000 euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles