Jõulupuid leidub igale maitsele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu jõulukuusk.
Tamsalu jõulukuusk. Foto: Teet Suur

1. advendil süttisid paljudes Lääne-Virumaa kohtades küünlad jõulupuudel. Enamasti on jõulupuudeks ikkagi kuused, kuid sel aastal kaunistati jõulutuledega ka vaher ja tamm.

 Kadrina vald, mis eelmisel aastal üllatas sellega, et traditsioonilise kuuse asemel kaunistas ära rahvamaja kõrval kasvava vahtra, tõi sellel aastal lisaks sellele alevikku kaunistama ka jõulukuuse.

Haljalas otsustati, et tänavu rahvamaja juurde kuuske ei tooda ning pühapäeval ehiti seal tuledega hoopis tamm, mis kasvab seal juba 1924. aastast. Väärikas puu saigi endale sinakad jõulutuled.

Rakvere keskväljakule toodi kuusk Määri külast Lääne-Virumaa metskonna maadelt. Kuigi kuuse teekond oli täis viperusi, jõudis ta eelmise kolmapäeva õhtuks siiski kesklinna.

Juba teist aastat on ka Raekoja platsi kuusk kasvanud Lääne-Virumaa metsades. Raekoja platsi ehtiv Eesti peakuusk toodi Rakke vallast Tammiku külast Guido Ploompuu erametsast.

Pühapäeval süütasid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsil ka esimese advendiküünla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles