Prokuröri puudumise tõttu lükkus metsakartelli kohtuasi edasi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaveoautod. Foto on illustratriivne.
Metsaveoautod. Foto on illustratriivne. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeva hommikul pidi Rakveres algama õigusemõistmine metsaärimeeste üle, keda süüdistatakse kokkumängus RMK veohankel, prokuröri puudusel lükkus see edasi.

«Tervisest tingitud põhjustel ei saa kohtuistungitel osaleda riigiprokurör Triin Bergmann,» märkis riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Kuna riigiprokuratuur ei suutnud leida Bergmannile asendajat, toimub Rakveres vaid korraldav istung, kus kaitsjad ja prokuratuuri esindaja lepivad kokku uue kohtupidamise aja.

Süüdistuse kohaselt jagasid ärimehed omavahel ära selle, milline ettevõte võtab oma madalama pakkumise ühel või teisel RMK poolt puiduveoteenuse ostmiseks väljakuulutatud riigihankel tagasi. Sellise kokkuleppe tulemusena osutus võimalikuks mõne kokkuleppes osalenud ettevõtte esitatud kõrgema hinnaga pakkumise riigihankel edukaks tunnistamine. 2008. aasta suvel kuulutas RMK korraga välja 38 hanget, neist kümme riigihanget jagasid kokkuleppes osalenud ettevõtted omavahel ära.

Süüdistuse on saanud üheksa eraettevõtet ning nende esindajad: OÜ Vikingmodum ja ettevõtte juhatuse liige Kaupo Nõmmemees; Iriscorp Transport OÜ ja ettevõtte juhatuse liige Kaido Sikk; OÜ Expertline ja ettevõtte juhatuse liige Kaupo Karja; OÜ Silvanus Metsaveod ja ettevõtte juhatuse liige Rain Kirs; OÜ Aarman Puit ja ettevõtte juhatuse liige Aarne Tischler; AS Folie MP ja ettevõtte esindaja Andras Kaasik; Järva Veod OÜ ja OÜ Tehnopuit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles