Juhtkiri: Kenad suvised koduaiad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärgmaja.
Kärgmaja. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Virumaa Teataja tõi lõppeva suve rubriigis igal nädalal lugejateni mõne põneva kodu või suvila sealse aia või muude huvitavate detailidega. Kokku jõudis jaanidest alates lehte kümmekond lugu, kuid mõistagi on põnevaid (suve)kodusid palju-palju rohkem.


Kui meenutada, siis meie suveseriaal algas Sõmeru vallas asuva kärgmajaga, mille arhitektist peremees on disaininud enda pere jaoks, kuid plaanib selliseid lausa tootma hakata.

Edasi tulid fantastilised puuskulptuurid Venevere kandis, kus peremees on näidanud üles tõelist leidlikkust ja vorminud loodusest midagi nii erakordset, et see on riigipealegi silma jäänud.

Kauneid aedu leidsime ka Käsmust, mis on nüüdseks koguni ilusamaks külaks tituleeritud, samuti Oruveskist, Loobu kandist, Päidest ...

Koduaedu kaunistavad lisaks puuskulptuuridele, lilledele ja veesilmadele kivisillutised, muinasjutulised kujukesed, huvitavad detailid, nagu vanad vankrirattad või muu selline.

Kalikülast leidsime suisa omaette loomaaia, kus puidust värvikirevad loomad olid kõik midagi tegema pandud. Ubjas tervitas meid ja teid, head lugejad, üdini tore Tootsi peenar.

Pole tarvis ilmtingimata teha ilusa ja omapärase aia saamiseks suuri kulutusi ja igapäevaseid pingutusi, nutikate lahenduste korral piisab üsna vähesest, et muuta aed originaalseks ja meeldejäävaks.

Täna lõpetame selle teema vahvate taluviitadega, mida teeristidesse aina ja aina juurde tekib. Need on fantaasiaküllased ja informatiivsed ning ilmestavad maamaastikku, kuid eeskätt näitavad viidad seda, kuidas inimene oma kodu hoiab ja sellest hoolib. Sest võib arvata, et maitseka viida taga peitub ka hooldatud kodu.

Aga suvi pole veel lõppenud ning ringi sõites võime uhkusega aduda, et inimesed armastavad oma kodudes ilu luua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles